fbpx

Puun päivä haastaa istuttamaan puita ja huomioida metsien ympäristömerkitys

Suomessa puun päivä vietetään 27.9. Vesan päivänä. Alun perin puun päivän viettäminen on lähtöisin Yhdysvalloista ja eri puolilla maailmaa päivää vietetään hieman eri aikoina vuodessa. Suomessa on vietetty puun päivää vuodesta 2004. 

Päivän tarkoitus on huomioida puiden ja metsien globaali ympäristömerkitys sekä luonnolle että ihmisille. Puun päivänä istutetaan puita eri puolella Suomea ja maailmalla.

Puut ja metsät ovat tärkeitä sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti, niin elämille, biodiversiteetille kuin myös ilmastolle. 

Myös ihmisille puut ovat tärkeitä – saamme metsästä suojaa, tasapainoisen ympäristön jossa on mahdollista viljellä. Saamme rakennusmateriaalia, raaka-aineita, ruokaa ja puhdasta ilmaa hengittää. Metsät ovat suuri hiilinielu ja metsien suojelu, metsäkadon estäminen ja kestävän metsätalouden edistäminen ovat tärkeimpiä tulevaisuuden keinoja estää ilmastonmuutosta. 

Planet loves tree’s in hankkeissa istutamme puita paikallisten yhteistyökumppanien kanssa Tansaniassa, Burundissa ja Etiopiassa. Parhaillaan suunnittelemme ensi istutuskauden projektit ja voit osallistua ostamalla puu-paketin jo nyt. Saat sähköisen sertifikaatin, kun puut ovat istutettu ja saat myös sähköpostiisi kuulimisia hankkeista, kun ne etenevät. Lue lisää hankkeista ja istutuksista alla olevista linkeistä. Videolla esittelemme koulujen viherryttämisprojektin. Projektissa Planet Loves Treesin puut istutettiin koulujen lähiympäristöön ja olivat samalla osa koulun ympäristöopetusta.

Puun päivänä kutsumme sinut mukaan istuttamaan puita kanssamme! Hyvää puun päivää!

Lisätietoja Planet Loves Trees hankkeista

Lisää puun päivästä

Puun päivä wikipediassa

Arbor Day foundation

Puun päivä ja puutaimet

Puun päivä maailmalla

Puun päivä vietetään eri puolilla maailmaa hieman eri päivinä. Jo vuonna 1594 tiedetään, että Puun Päivä on juhlistettu Espanjassa. Silloin aloitettu perinteessä istutettiin puita ja vietettiin paikallista kansanjuhlaa. Amerikassa päivä rantautui 1872 jolloin istutettiin yli miljoona puuta ensimmäisenä puun päivänä Nebraskassa. 1900-luvulla perinne levisi ympäri maailmaa ajatuksena nostaa tietoisuus puiden ja metsien tärkeydestä jotta metsätuhoista voitaisiin välttyä.

Lue lisää kansainvälisestä historiasta ja maista, jossa Puun Päivää vietetään

Planet Loves Trees 365 päivää vuodessa

Maapallomme rakastaa puita ja sen takia myös Planet Loves Trees haluaa osallistua puun päivään. Joka vuosi istutamme lisää puita eri hankkeissamme. Joidenkin hankkeiden puulajikkeet ovat nopeasti kasvavia metsälajikkeita, toisinaan istutamme myös hedelmäpuita. Meidän hankkeissa ympäristö, ihminen ja kestävä kehitys ovat keskiössä. Vietämme puun päivää 365 päivää vuodessa!

Mango puu mango tree
Mango puu
Puu metsätaimi
Uutta metsää Imbibiassa
Nuoria puita
Mount Meru, Arusha, nuoria puita
GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner