fbpx

Klimatkompensera båt med Planet Loves Trees

Båtsäsongen är här och i takt med att vi sjösätter våra båtar är det skäl att också fundera på båtens klimatavtryck. Du kan klimatkompensera båt med oss.

Fritidsbåtens klimatavtryck kan bli förhållandevis stort: en 70 hk båtmotor förbrukar omkring fyra gånger mer bränsle per mil än en bil. Kör du 50 h per sommar så belastar du klimatet lika mycket som en asienresa och båten kan bli en klimatbov i ditt annars klimatsmarta liv. Exemplet står för hälften av snittklimatavtrycket per år för en svensk person. 

Klimatkompensera båt

Om du funderar på en ny båt är det många val man kan göra för en klimatsmart båt. Det kan man göra före man klimatkompenserar båt med oss. Generellt sett borde man dimensionera båten enligt behov. Båtar som går i lägre hastighet med snipformat skrov är energieffektivare än halvplanande skrov. Moderna motorer har också effektivare bränsleanvändning och idag kan man till och med välja mellan el- och hybridalternativ. Segel är ju också ett alternativ för den klimatmedvetna. 

Men äger du redan en båt och längtar efter sköna dagar i skärgården så kan du alltid klimatkompensera båtens utsläpp. Hos Planet Loves Trees satsar vi på klimatkompensation via beskogning, trädplantering och miljöprojekt. På så sätt vill vi öka jordens naturliga kolsänka, de planterade träden binder upp kolet från luften igen på ett naturligt sätt då de växer. 

Läs mer om klimatkompensering med Planet Loves Trees

Läs en artikel om klimatsmarta båtar

Ha en skön och klimatsmart sommar!

Klimatkompensera båt med före du åker ut i skärgården.
Cookie consent by Real Cookie Banner