fbpx

Nya planteringsprojekt, Covid-19 och hösten 2020

Under våren har vi tillsammans med vår samarbetspartner Habari Maalum College (HMC) planterat flera träd och även förhandlat om att starta nya projekt med både HMC och andra aktörer. 

Covid-19, Planet Loves Trees och Tanzania

Coronavåren gjorde att klimat- och miljöfrågor stundvis försvann från nyhetsagendan. Trots detta har vår verksamhet fortsatt, vi har utvecklat Planet Loves Trees och startat nya projekt.

Covid-19 drabbar kontinenten Afrika hårt. Även i Tanzania där våra samarbetspartners jobbar är situationen svår. Lyckligtvis har antalet smittade varit förhållandevis låg på landsbygden där våra samarbetspartner finns och deras verksamhet har kunnat fortsätta som förut. 

Vårens och höstens planteringsprojekt

Under våren utförde vi ett planteringsprojekt tillsammans med HMC i närregionen av Arusha. Projektet gick ut på att samarbeta med lokala skolor och förse dem med plantor. Skolorna är naturliga mötesplatser och kännedomen om miljövård sprider sig bra via dem. Vi finansierade träd för en grönare omgivning runt Mringa Secondary School. Vår samarbetspartner HMC organiserade planteringen och har engagerat de lokala myndigheterna i miljöprojektet. Planteringen är ett intressant pilotprojekt och vi har planerat för en fortsättning med fler skolor nu under hösten. 

Läs mer om våra produkter och tjänster för klimatkompensation för företag, privatpersoner och tredje sektorn. 

GDPR Cookie Consent with Real Cookie Banner