fbpx

Plantera träd för klimatet

Vi på Planet Loves Trees vill uppmuntra dig att göra en personlig klimatgärning genom att plantera träd för klimatet. Träd och skogar binder koldioxid och producerar syre genom fotosyntesen. Skogen ger också skugga, förbättrar jordmånen och gynnar biodiversitet. Trädplantering är därför ett effektivt och naturligt sätt att klimatkompensera, som samtidigt för med sig mycket gott för den lokala omgivningen.

Plantera träd för klimatet
Trädplantering för klimatet i ett av våra projekt i Arusha

I våra projekt planterar vi träd i Tanzania tillsammans med våra samarbetspartners. Med trädplantering för klimatet kan vi stöda skogarnas naturliga sätt att binda koldioxid. Genom att skapa nya kolsänkor motverkar vi klimatförändringen. Kolla in våra produkter för att plantera träd i Afrika!

Beställ vårt nyhetsbrev om trädplantering för klimatet!


Exempel på trädplanteringsprodukter

Bakgrund och våra trädplanteringsprojekt

Vi som jobbar med Planet Loves Trees har en bakgrund i naturresursförvaltning, jord- och skogsbruk och hållbar utveckling. Vi har jobbat med biståndsprojekt under flera år och genom tidigare etablerade kontakter har vi gått vidare för att göra gott för vår jord och för klimatet. Vi började våra klimatprojekt i Tanzania eftersom vi har jobbat med projekt i olika Afrikanska länder tidigare. Du kan läsa mer om våra projekt och en närmare företagsbeskrivning på de här sidorna. Vårt mål är att förena nordiska företag med afrikanska företag och organisationer och skapa en win-win situation genom våra tjänster.

Vi erbjuder nordiska företag möjlighet till klimatkompensation och samtidigt förbättrar vi den lokala miljön i länder som är värst drabbade av klimatförändringen.

Skogen och träd har en alldeles särskild betydelse för vår framtid, det är därför vi tycker det är så viktigt med trädplantering för klimatet. Längst ner på sidan hittar du en video av Nature Now och Greta Thunberg som vi tycker beskriver väldigt bra varför jorden behöver mera träd och skogar. Speciellt i Afrika på områden där man lider av miljöförstöring och förlust av skogsmark, behövs projekt för att återuppliva träd och skog.

Våra projekt är noga valda för bästa inverkan på klimat, mångfald och den lokala befolkningen. Genom att plantera träd för klimatet klimatkompenserar vi för våra kunder i projekten.

Se en video från ett av våra skolprojekt i Arumeru, Tanzania

Beställ vårt nyhetsbrev om trädplantering för klimatet!


Mer information om klimatkompensation och om plantera träd för klimatet

Klimatkompensation på wikipedia

Global uppvärmning

Klimatförändringen

Cookie consent by Real Cookie Banner