fbpx

Plantera träd i Afrika

Vi på Planet Loves Trees jobbar med att plantera träd i Afrika i olika projekt i flera länder. För närvarande jobbar vi i Tanzania, Burundi och Etiopien. Vi vill gärna bjuda in dig att vara med och plantera träd i Afrika med oss! Du får vara med genom att köpa ett träd via oss och få ett certifikat för det. Du kan köpa ett eller hundra träd som privatperson, men vi jobbar också med företagskampanjer. För företag kan vi erbjuda gåvor, kampanjer, ”ett planterat träd per produkt” och klimatkompensation.

Plantera träd i Afrika hjälper mot miljöproblem och för ett bättre klimat

Skogsmarkförlust är inte bara ett problem i Afrika. Oberoende av geografisk plats, har skogen en jätteviktig roll för miljön både lokalt och för klimatet globalt. Skogen binder kol och skapar en behaglig miljö både för människor och djur.

I de Afrikanska länderna vi jobbar i lider många av skogsmarkförlust och landerosion som beror på klimatförändring, jordbruksmetoder och mänskliga aktiviteter. Vi vill ändra på detta tillsammans med våra samarbetspartners. Därför driver vi trädplanterings- och miljöprojekt i Afrikanska länder. Orsaken att vi jobbar mest med Afrika är att vi på Planet Loves Trees har jobbat länge med biståndsprojekt och har skapat goda nätverk i områden som Arusha, Biharamulo i Tanzania och i Burundi. Vi har lång erfarenhet av projektarbete tillsammans och har satsat på småskaliga, lokala projekt för att vi tror på att det konceptet ger bäst resultat.

En grön omgivning har en positiv påverkan både på mikroklimat och jordbruk samtidigt som det skapar skugga för människor och djur. Skogen förbättrar biodiversitet likaväl som klimatet. Vi som jobbar med Planet Loves Trees är miljö- och skogsexperter som brinner för att göra en skillnad för vårt klimat.

Så här kan du vara med och plantera

Det är enkelt att komma med och plantera med oss. För närvarande håller vi på med tre projekt i Arusha och Biharamulo, Tanzania och ett projekt i Burundi. Köp träden här i shoppen och vi sänder dig ett certifikat när träden är planterade. Du blir också kopplad till vår epostlista och du får kontinuerligt uppdateringar från projekten och hur planteringen går och framskrider. Klicka in några träd så jobbar vi vidare tillsammans för en grönare planet!

Tack för att du vill vara med!

Läs gärna mer om våra projekt, hur vi startade Planet Loves Trees, vem vi är och hur vi jobbar med projekten i Afrika. Vi har också andra samarbetspartners världen över. Vårt mål är att kontinuerligt öka våra planteringar för vår Planet. Vi strävar att samla all information här på vår sajt och informerar också via vårt nyhetsbrev.

Läs gärna mer om våra projekt!

Läs mer om Planet Loves Trees

Workshop om plantera träd i Afrika
Trädplanteringsworkshop för småskalig fruktträdsplantering i ett av våra projekt
Se en video från våra skolprojekt

Vi samarbetar också med World Vision i Etiopien med trädplantering enligt FMNR-metoden. Läs mer om FMNR, Farmer Managed Natural Re-generation

Cookie consent by Real Cookie Banner